Facebook

Yhteystiedot

riskilatimo@gmail.com

Uutiset

23.4.2014KotisivutLue lisää »21.5.2013ValtuustoaloiteLue lisää »10.12.2015Ranska teki historiaaLue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:228267 kpl

Kyläpolitiikkaa laidasta laitaan

Loma politiikasta ?

Perjantai 13.7.2018 klo 7:57

Tervehdys lukijoille

Pidän politiikasta lomaa syyskuuhun asti. Syyskuussa avaan uusia suuntia koko poliittisen urani kannalta. Oikein hyvää kesää teille.

T. Timppa

1 kommentti . Avainsanat: perussuomalaiset. timo riskilä

Maakuntavaalit

Perjantai 23.2.2018 klo 8:57

Olen juuri päättänyt olla käytettävissä maakuntavaaliehdokkaana ( jos vaalit toteutuu). Lopullisen päätöksen tekee Perussuomalaisten Uudenmaan piiri. Vaalit vievät paljon energiaa, joten tarvitsen myös toimivan työryhmän. Stadin ja Uudenmaan frendit huomio :) saa ilmottautua

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit, perussuomalaiset, timo riskilä

Eriävä mielipide

Keskiviikko 21.2.2018 klo 8:32

ERIÄVÄ MIELIPIDE SOTELA 15.2.2018
ERIÄVÄ MIELIPIDE: YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN ASUMISPALVELUN JA PALVELUASUMISEN PALVELUHANKINNAN OPTIOKAUDEN KÄYTTÖÖNOTTO
SOTELA 15.2.2018


Me allekirjoittaneet jätämme eriävän mielipiteen koskien Hyvinkään kaupungin SOTELAN päätöstä asiassa
YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN ASUMISPALVELUN JA PALVELUASUMISEN PALVELUHANKINNAN OPTIOKAUDEN KÄYTTÖÖNOTTO
PERUSTELU:
Optiokauden käyttöönotto on esitelty mielestämme lautakunnalle erikoisessa järjestyksessä ja asia oltiin esittelemässä alkuun 18.1.2018 vaillinaisin tiedoin. Jo heti alkuun olisi mielestämme pitänyt kertoa kuinka Hyvinkään kaupungin asumispalveluiden ostopalveluissa ovat asiat sujuneet ja mitä palveluita ostetaan keneltä ja millä summalla. Nämä tiedot virkamiesjohto toimitti vasta erikseen pyytämällä 18.1.2018 palaveriin.Ensimmäisestä esityksestä 18.1.2018 löytyi lause, että ”Option käyttöön otosta sovitaan kaikkien niiden palveluntuottajien kanssa, joiden tuottama palvelu on ollut sopimuksen mukaista ja joilla on valmiuksia jatkaa sopimusta entisin ehdoin optiokauden ajan”. Kuitenkaan mitään infoa siitä kuinka ostopalveluissa on
mennyt ei sisältynyt esitysten liiteaineistoihin ja tulkintamme mukaan viranhaltijat eivät pitäneet
tapahtuneita puutteita palveluiden laadussa kovin vakavina, koska niitä ei erikseen nostettu esiin alkuperäisessä esityksessä. Erikseen lautakunnan jäsenen pyynnöstä kaupungin asumispalveluiden tarkastajan esittämä aineisto herätti syvän huolen allekirjoittaneissa (ja ymmärryksemme mukaan koko lautakunnan luottamushenkilöstössä).Ensimmäisellä kerralla kun asiaa käsiteltiin 18.1.2018 lautakunta päätti jättää asian pöydälle, odottaa lisäselvityksiä ja pyytää myös ulkopuolisia henkilöitä kuulemaan ja kertomaan asiasta. Päätösesitystä muutettiin seuraavaan SOTELAN kokoukseen 15.2.2018. Paikalle saatiin pyynnöstä kaupunginhankintakoordinaattori ja kaupungin asumispalveluiden tarkastaja esityksineen. Asumispalveluiden tarkastajan esittämä aineisto syvensi vielä allekirjoittaneiden huolta muutamassa yksikössä esiintyneestä toiminnasta.
Asumispalveluiden tuottajien joukossa oli 1) loistavasti palvelunsa toteuttaneita, 2) muutamalla
huomautuksella selviytyneitä ja huomautuksista toimintaansa korjanneita ja 3) ala-arvoisesti tehtävänsä hoitaneita. Allekirjoittaneiden huoli kohdistuu (3) ala-arvoisesti tehtävänsä hoitaneisiin. Puutteita oli ollut mm. jo vuodesta 2016 alkaen tähän päivään henkilöstömitoituksissa ja lukuisissa muissa asioissa. Asioita on ollut kaupungin tarkastajan lisäksi seurannassa aluehallintoviraston sosiaalipalvelujen ohjaus ja valvonta -vastuualueella.


Näiden muutaman toimijan osalta, kun sopimuksesta Hyvinkään kaupungin kanssa on poikettu, on sovellettu sopimussanktioita, jotka ovat kuitenkin olleet rahallisesti jopa vitsikkään vaatimattomia suhteessa toimijoiden massiivisiin liikevaihtoihin. Huolimatta julkisen vallan interventioista, meistä vaikutti esitetyn aineiston valossa, että asioita ei ole saatu korjattua, vaikka aikaa on ollut jo vuodesta 2016 alkaen.
Laki yksityisistä sosiaalipalveluista säätää, että vastuu palvelun laadusta, sopimuksien ja toimilupien mukaisuudesta on palveluntuottajalla. Mielestämme ala-arvoisesti tehtävänsä hoitaneiden osalta koemme, että toiminta on osoittanut välinpitämättömyyttä asiakkaita, julkista valtaa ja hyvinkääläisiä kohtaan.

Ajattelemme, että tähän toimintaan olisi pitänyt johtavien viranhaltijoiden puuttua kovalla kädellä jo aikaa sitten. Sanktioilla ei ole todellisia vaikutuksia toimintaan. Toimenpiteiden käyttöönoton sijasta alun perin18.1.2018 SOTELA:n kokouksessa meille esitettiin optiokauden jatkamista ilman tarkentavia tietoja mitä ostopalveluissa on tapahtunut.
15.2.2018 SOTELA:ssa annettu esitys on suunta parempaan. Me allekirjoittaneet emme kuitenkaan katso, että hyväksyttyyn esitykseen kirjatut toimet takaisivat sen, että huonosti hoidettuihin ulkoistettuihin palveluihin tulisi muutosta. Emme voi hyväksyä optiokauden käyttöönottoa ennen kuin asiat on selvitettyjuurta jaksaen ja mahdollinen sopimusten purkaminen on selvityksessä ala-arvoisesti palvelunsa hoitaneiden osalta.
Tiedostamme erittäin hyvin hankintalain aiheuttamat ongelmat ja kilpailutuksen monimutkaisuuden.Tilanne on vaikea koska Hyvinkään kaupungilla on kilpailutuksen seurauksena niin paljon kilpailutuksella
hankittuja paikkoja ja jokainen, jonka toimintakyky on rajoittunut, tarvitsee huolenpidon ja kodin. Jos optiokautta ei oteta käyttöön, täytyy koko kilpailutus järjestää uudelleen. Epäilemme, että muutaman toimijan osalta kilpailutuksessa on sitouduttu niin alhaisiin hintoihin, että toimijat eivät ole pystyneet pitäytymään sopimuksen vaateissa.


Tiedostaen optiokauden käyttöönoton sopimukselliset realiteetit, meillä on samaan aikaan kuitenkin tarkastajan esitettämän aineiston valossa syvä huoli palvelun laadusta ja ihmisistä niissä toimipaikoissa, jotka eivät ole korjanneet toimintaansa julkisen vallan interventioista huolimatta.Katsomme, että meillä on omantuntomme vuoksi nyt velvoite jättää eriävä mielipide. Syy on se, että pelkäämme, että tällä päätöksellä ne palvelun tuottajat, jotka ovat hoitaneet velvoitteensa ala-arvoisesti,pääsisivät tästä asiasta kuin ”koira veräjästä” eli jatkamaan tismalleen samaan tapaan kuin ovat toimineettähänkin asti hyvinkääläisten kustannuksella.


Lauri Kämäri, SDP lautakunnan jäsen, varavaltuutettu

Timo Riskilä, PS
lautakunnan jäsen, valtuutettu

Kommentoi kirjoitusta.

Köyhille joulu tervehdys

Torstai 21.12.2017 klo 8:53

Joulu on kerran vuodessa vaan, mutta kokoomus, keskusta ja siniset antoivat köyhille koko ensi vuoden joululahjan kerralla. Hallituksen leikkaus ruoka-avun tuesta koskee kipeästi. Perussuomalaiset tekivät esityksen, missä ruoka-avun määrää nostetaan 1000000. Tämä ei kelvannut hallitukselle. Samaan aikaan hallitus lisää rahoitusta laittomasti maassa oleville. Näin mennään suomalainen edellä? Näin pienen ihmisen asialla oleva sinisetkin käänsi äänestäjilleen selkänsä. Toivottavasti teillä on hyvä mieli. Hävetkää

1 kommentti .

Romanit, eikä romanialaiset

Keskiviikko 13.12.2017 klo 7:24

Pyydän anteeksi ” räikeää” asiavirhettä. Tässäkin tapauksessa poliisi on oikeassa.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisario Jari Kinnunen on sanonut Rikospaikka-ohjelmassa, että lähinnä ikäihmisiin kohdistuneiden valepoliisihuijausten taustalla ovat lähes poikkeuksetta romanit, eikä romanialaiset

Timo Riskilä

Kommentoi kirjoitusta.

Laittomille maksutta diabetes- lääkkeet - suomalaisilta leikataan

Keskiviikko 13.12.2017 klo 7:22

Samaan aikaan, kun suomalaisilta leikataan rajusti lääkekorvauksia, avasivat demarit ja vihervasemmisto kokoomuslaisten hiljaisella siunauksella koko maailmalle sosiaali- ja terveysaseman. Perussuomalaiset yrittivät viimeiseen saakka estää tätä mielettömyyttä Helsingin valtuustossa. Saimme palkkioksi rasisti- ja törkysyytösryöpyn. Helsingin päätöksen pohjalta romanialaiset, irakilaiset ja monet muut henkilö- ja matkustajapaperinsa hukanneet saavat ilmaiseksi täyden terveyshuollon ja lääkkeet.

Vielä irvokkaammaksi päätöksen tekee se, että samaan aikaan MTV:n uutisissa Sisä-Suomen rikosylikomisario Jari Kinnunen kertoi järjestäytyneen romanialaisen rikollisliigan toiminnasta. Valepoliisitoimintaa on selvitetty ympäri maata, taustalta on aina löytynyt romanialainen.

Valepoliisi Romaniasta ryöstää suomalaisvanhuksen rahat, joita vanhus on säästänyt pystyäkseen ostamaan kallistuneet diabeteslääkkeensä. Samaan aikaan diabetesta sairastava laittomasti maassa oleva valepoliisi Romaniasta menee Helsingin terveysasemalla kaikkien jonojen ohi hakemaan saamallaan reseptillä ilmaiset lääkkeet Mannerheimintien Yliopiston Apteekista.

Demarit ja vihervasemmisto kokoomuslaisten myötävaikutuksella ovat yksissä tuumin nyt vaatimassa, että jokaiseen Suomen kuntaan avattaisiin Helsingin mallin mukaiset täyden palvelun sosiaali- ja terveyspalvelut. Palvelu ja lääkkeet olisivat maksuttomia maassa laittomasti oleville ja maahan tuleville. Palveluja pitäisi vielä kuulemma mainostaa arabian, romanian sekä venäjän kielillä, jotta ne tavoittaisivat varmasti terveysturistit. Näinkö käy myös Hyvinkäällä?

Tämä merkitsee suomalaisten lääkekorvauksiin satojen miljoonien lisäleikkauksia. Demareiden, vihervasemmiston ja kokoomuksen lahja satavuotiaalle Suomelle: suomalaisten loputkin lääkekorvaukset leikataan, jotta laittomasti tänne tulevat ja oleilevat saavat ilmaisen terveydenhuollon lääkkeineen.

Teuvo Hakkarainen

kansanedustaja (ps.)

Timo Riskilä ( ps)

kaupunginvaltuutettu

Kommentoi kirjoitusta.

100v Suomi

Keskiviikko 6.12.2017 klo 7:13

Itsenäisyys ei ole minulle pelkkä muodollisuus. Se on vahva tunne sisimmässämme. Suomalaisuus ja tämä maa ovat identiteettimme perusta. Tämä on hyvä maa, tätä kannattaa puolustaa, kaikkina vuoden päivinä. Vaikka itsemääräämisoikeuttamme kaiken aikaa nakerretaan federalistien toimesta, pidetään Suomi koskemattomana, siellä sisimmässämme. Kohtaamme yhä vaikeampia aikoja, tiivistetään rivit, yhtenäistä kansaa ei nujerreta. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Kommentoi kirjoitusta.

Puheenjohtaja

Keskiviikko 22.11.2017 klo 8:27

Tervehdys lukijani

Perussuomalaisten Uudenmaan piirin syyskokous valitsi minut yksimielisesti puheenjohtajaksi.

Olen toiminut Hyvinkään Perussuomalaisten puheenjohtajana vuodesta 2013. Aika on ollut antoisa.Yhdistyksemme on kasvanut pienestä riitelevästä joukkiosta hyvällä pöhinällä toimivaksi ryhmäksi. Jäsenistömme määrä kasvaa edelleen kohisten. Nyt on tullut se aika, jolloin on uuden " kipparin" astuttava ruoriin ja näin ollen en ole enää käytettävissä Hyvinkään Perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Hyvinkään Perussuomalaisten syyskokous valitsee uuden puheenjohtajan 9.12., jolle annan kaiken tukeni.

Arvoisat yhdistyksemme jäsenet. En katoa mihinkään, vaan jatkan aktiivisesti kanssanne yhdistyksen kehittämistä, mutta vain taustalla. Piirin kehittäminen vie aikaani ja olen luonteeltani ihminen, joka antaa kaikkensa uusille haasteille. Kiitän kaikkia tästä yhteisestä projektistamme.

Matka jatkuu

T. Timo Riskilä

Puheenjohtaja

Perussuomalaisten Uudenmaan piiri

Kommentoi kirjoitusta.

Uudenmaan Piiri

Tiistai 7.11.2017 klo 8:05

Perussuomalaisten Uudenmaan piiri pitää syyskokouksen 19.11.2017. Olen käytettävissä puheenjohtajaksi. Olen toiminut piirissä varapuheenjohtajistossa, kuten myös vaalipäällikkönä, joten oletan tuntevani yhdistysten vahvuudet ja heikkoudet. Kehittäisin myös yli piirirajojen tapahtuvaa yhteistyötä. " Tehdään yhdessä". Tavataan Nurmijärvellä.

1 kommentti . Avainsanat: Perussuomalaiset, Uudenmaan piiri

Asunnottomuus

Tiistai 17.10.2017 klo 7:13

Tänään on taas se päivä, jolloin vietetään asunnottomien yö tapahtumaa. Hyvinkäällä on asunnottomia 3,8/ 1000 asukasta kohti, joka tarkoittaa sitä, että olemme heti Helsingin jälkeen seuraavia tässä hävettävässä tilastossa. Ilmeisesti saamme jälleen tänään kuunnella poliitikkojen sananhelinää siitä, miten asunnottomuus on tauti, joka pitää hoitaa. Hyvinkäällä vietetään myös tänään tätä tapahtumaa alkaen 17.00 kirkonmäellä.

Kommentoi kirjoitusta.

Huumeet

Keskiviikko 13.9.2017 klo 7:14

Sosiaalisessa mediassa isät ja äidit kirjoittelevat huolissaan ilmiöstä mihin he lastensa kanssa törmäävät päivittäin. Ruiskuja, neuloja ja muita huumeiden käyttövälineitä, jopa lasten leikkialueilla.

Hyvinkään A-klinikan tilastojen mukaan v. 2012 neula- ja ruiskupalautuksia oli 12 917 kpl, v. 2013 määrä 28 404 kpl, v. 2014 , 42 995 kpl, v 2015, 55 065kpl ja 2016, 68 304kpl

Kuinka suuri määrä käytetyistä neuloista ja ruiskuista jää kierron ulkopuolelle?

Tilastojen 2016 mukaan nuorimmat olivat syntyneet 1997, mutta varsinainen pommi kytee -2000 luvun alussa syntyneiden keskuudessa. Suuri huoli tässä sukupolvessa on nuorten tyttöjen huumeiden käyttäjien joukko, joka kasvaa koko ajan.

Nuorten alkoholinkäyttö on vähentynyt, mutta tyytyväisyyteen ei ole mitään syytä, sillä se ei kerro totuutta. Nykyään päihdeklinikoiden asiakkaista yli puolet tulevat sinne huumeiden takia.

Kaikissa tutkimuksissa nuorten alkoholin käyttö on siis laskussa, mutta huumeiden käyttö yleistyy. Varsinkin kannabis on Hyvinkään nuorten keskuudessa noussut. Kannabista ja muita huumeita saa jopa helpommalla kuin alkoholia. Kannabis on petollinen päihde, koska vaikutukset aluksi ovat varsin positiivisia ja näin ollen ainetta ei pidetä vaarallisena. Aluksi rento fiilis ja ei tule ”kankkusta”, kuten alkoholista. Kannabiksen haitat ilmenevät pitempiaikaisessa käytössä.

Klinikoille ja hoitopaikkoihin hakeutuu aina vaan nuorempia 15-17 vuotiaat ovat ihan nykypäivää. Pika- gallupin mukaan Hyvinkäällä on runsaasti kannabista ja ”subua”, joka kertoo sen tosiasian, että emme asu enää lintukodossa.

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite

Maanantai 11.9.2017 klo 8:06

Valtuustoaloite ei-työperäisen maahanmuuton kustannusten erittelemiseksi

Hyvinkää, kuten moni muukin kaupunki, on kamppaillut huonon taloustilanteen takia alijäämäisen tilinpäätöksen kanssa mikä on johtanut erilaisiin sopeutustoimiin ja vaikuttaa myös kaupungin palvelutarjontaan.
Pitkäjänteinen ja tuloksellinen päätöksenteko edellyttää hyvää kustannustietoisuutta ja tarkkaa jatkuvaa seurantaa, mutta erinäiset maahanmuuton kustannukset ovat kuitenkin jääneet erittelemättä.

Kunnille toki maksetaan valtion taholta joitain korvauksia esimerkiksi kotoutumislain nojalla, mutta nämäkin korvaukset ovat määräaikaisia, kestoltaan kolmesta neljään vuotta – ja kuten kuntaliittokin on useasti yrittänyt tuoda esille, valtion kunnille maksamat korvaukset eivät vastaa todellisia kustannuksia.
Myös Sisäministeriön, ELY -keskuksen ja Kuntaliiton kirje Suomen kunnille 21.9.2015 mukaan ”kuntien on varauduttava siihen, että kotouttamistyöhön voidaan tarvita myös muuta kunnan rahoitusta”.

Kotoutumisen edistämisestä annetun lain mukaan kunnalla on vastuu maahanmuuttajien kotouttamisen kehittämisestä sekä sen suunnittelusta ja seurannasta paikallistasolla. Kuten kaikessa muussakin kunnan toiminnassa, täytyy seurannan olla päätöksentekoprosessissa myös taloudellista.
Näin ollen Hyvinkään Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää, taloussuunnittelunkin edellyttämän hyvän hallintotavan sekä avoimen julkisuusperiaatteen nimissä, että ei-työperäisen maahanmuuton kustannukset ja niiden rahoitus kirjataan selkeästi näkyviin sekä Hyvinkään kaupungin talousarvio- ja taloussuunnitelmaan 2018-2020 että Hyvinkään kaupungin vuoden 2017 tilinpäätökseen.

Timo Riskilä

Kommentoi kirjoitusta.

Asunnottomuus on häpeä

Maanantai 17.4.2017

Suomessa on virallisten arvioiden mukaan asunnottomia on 7000-8000 henkilöä. ARA:n tilaston mukaan Hyvinkäällä 176 ilman asuntoa. Tarkkaa lukua on mahdoton sanoa, koska moni asunnoton majailee väliaikaisesti tuttujen ja sukulaisten luona. Asunnottomien omat keinot tilanteen ratkaisemiseen eivät riitä, sillä he ovat monesti velkakierteessä ja työttömiä.

Hyvinkäällä asunnottomuus on myös merkittävä ongelma. Pieniä kohtuuhintaisia asuntoja on liian vähän ja akuutisti asuntoa tarvitseville asuntoja ei ole senkään vertaa.
Hyvinkäälle tarvitaan sen vuoksi asiakaslähtöisiä ja joustavia ratkaisuja asunnottomuuden vähentämiseksi ja ihmisten syrjäytymisen torjumiseksi. Kyse on kaikkein huonoimmassa asemassa olevista hyvinkääläisistä, jotka tarvitsevat tukea. Heitä on autettava.
Ympäristöministeriön toimintaohjelmassa asunnottomien ongelma on ymmärretty: vuosien 2016-2019 aikana on tarkoitus rakentaa enemmän kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ja tehdä asuntotarjonnasta entistä monipuolisempi. Asunnottomille kohdennetaan 3 500 asuntoa ja sen lisäksi tuetaan erilaisia rakennus- ja kokeiluhankkeita.
Syy on puhtaasti taloudellinen: asunnottomuuden ratkaiseminen säästää selvitysten mukaan vuodessa 15 000 euroa per asiakas siihen verrattuna, että asunnottomuuteen ei puututa.
Hyvinkään on tartuttava ohjelmassa tarjottuun mahdollisuuteen. Tarvitsemme ohjelman mukaista asuntotarjontaa, mutta tarvitsemme myös muita asiakaslähtöisiä vaihtoehtoja ihmisten erilaisia elämäntilanteita varten.
Hyvinkäällä voidaan tukea akuutissa asunnontarpeessa olevia, mikäli siihen on riittävästi poliittista tahtoa.
Yksi vaihtoehtoinen asumismuoto on konttimajoitus. Saatujen laskelmien mukaan yhden konttikodin (14,3 m2) tuotantokustannus olisi varustustasosta ja tuotantomäärästä riippuen 30 000- 40 000 euron välillä ja vuokrataso olisi investoinnin, käyttöiän sekä ylläpidon kustannusten perusteella 250-300 / kuukausi. Normaaliin asuntotuotantoon verrattuna kustannussäästöä syntyisi selvästi.
Esimerkiksi 50 asunnon yksikön kustannus olisi l 500 000 . Vastaavan
yksikön rakentaminen normi talona on kustannuksiltaan 3 000 000-4000 000 . Osittain yhteiskäytössä olevan kanttiasumisen kustannustaso saadaan laskettua vieläkin alhaisemmaksi, noin 15000 euroon per asunto. Varustetaso olisi vähäisempi, mutta asumisen pääasiallinen tarkoitus eli kodin tarjoaminen asunnottomille toteutuisi valtakunnallisessa ohjelmassa esitetyllä tavalla.
Hyvinkäällä on useita tontteja joissa tämän kaltainen rakentaminen voitaisiin toteuttaa. Niillä on jo
kunnallistekniikka tai se niihin tullaan rakentamaan tulevaisuudessa. Jos konttiasuntoja rakennettaisiin 600m2 tontille 3 tai 4 kerroksisina moduleina, olisi asuntoja (15 m2) käytössä kaikkiaan 22 / kerros.
Tällöin yhden modulin hinta olisi noin 990.000 - 1.320.000 (66 - 88 asuntoa).


Esitämme, että kaupunginhallitus selvittää mahdollisuudet kokeilla MALsopimuksen puitteissa ja yhteistyössä valtion kanssa konttimajoitusta Hyvinkään asunnottomille samalla kun testataan "pienet tuvat" -mallia vaikeimman asunnottomuusryhmän ratkaisuna.

Timo Riskilä ( ps ).

Kommentoi kirjoitusta.

Kohti vaaleja

Maanantai 13.3.2017 klo 8:57

Tervehdys lukijani

Vaaliteemani kaikille luettavaksi:

- Emme hyväksy laittomasti maassa oleskelemista, saati näiden
henkilöiden terveyden- ja sosiaalihuollon ja muiden palve-
luiden lisäämistä ja laajentamista. Myös turvapaikanhaki-
joiden oikeutta erilaisiin kuntatason palveluihin, kuten kuljetuk-
siin ja harrastuksiin, tulee tarkastella uudelleen.
Hyvinvointiyhteiskunta ei saa toimia maahanmuuton vetote-
kijänä, ja priorisoinnin on aina edistettävä suomalaisten perus- ja
ihmisoikeuksien mukaisia palveluja ja hoitoja. Maahanmuuton
kiihdyttämä hyvinvointijärjestelmien jakautuminen on saatava
kuriin.

- Kirjastopalvelut on pidettävä maksuttomina ja riittävän laajoina. Kirjastojen tietoyhteiskuntapalveluja on kehitettävä etenkin ikääntyville kaupunkilaisille, joilla ei ole omia tietoliikenneyhteyksiä.

-Mielestäni asuntotuotannossa tulee ensisijaisesti huomioida pienituloiset, mutta valtiomme ulkopuolelta heitä ei pidä tuoda lisää. Omat asiat ensin, niissäkin kun riittää tekemistä.

- Päihteiden käytön ennaltaehkäisy on ensiarvoisen tärkeää. Keskeinen väline on Hyvinkään oma päihde- ja huumestrategia, johon viranomaiset ja vanhemmat sitoutuvat. Päihdehuollossa tulee kehittää ja ottaa käyttöön matalan kynnyksen tuki- ja hoitopalveluita. Päihderiippuvaisten ja huumeriippuvaisten hoidon määrää on lisättävä ja hoitoon pääsyä nopeutettava.

- Järkevää kunnallista asuntotuotantoa on tuettava enemmän. Kaavoittamisen täytyy mahdollistaa erilaisten asuntojen rakentaminen kasvukeskuksiin ja lähialueille. Haja-asutusalueille rakentamisen pitää olla vaivatonta ja palvella alueiden ja asukkaiden etua.
Etenkin pääkaupunkiseudulla on huutava pula kohtuuhin-
taisista asunnoista, ja tällä on vaikutusta myös työmarkkinoiden toimintaan.

- Milloin rahankäyttöä väistämättä joudutaan kiristämään, katson, että palveluita on uskallettava rohkeasti priorisoida. Kaupungin häpeäpilkkuja ovat yhtä lailla homekoulut kuin leipäjonotkin. Asunnottomuuden torjuntaan on löydettävä uusia keinoja.

- Vanhusten kotihoidon rerurssien ja kotihoitajien ajankäytön allokointi.

- Hyvinkää on pyrkinyt saamaan maineen lapsiystävällisenä ja turvallisena kaupunkina. Nämä lupaukset on lunastettava myös ensi vaalikaudella. Lasten päivähoidon osalta kysyntään tulee vastata riittävästi ja suunnitelmallisesti. Lasten ja lapsiperheiden etu on oltava ensisijalla päätöksenteossa.

- Hyvinkään kaupungin palveluiden ja hankintojen tulee työllistää ensisijaisesti paikallisia yrityksiä ja työntekijöitä

- Lasten ja nuorten pahoinvointiin on tartuttava jämäkämmin. Ennaltaehkäisevään sosiaalityöhön on panostettava tekevillä käsillä. Nuorten syrjäytyminen on ehkäistävä. Nuorissa on tulevaisuus.

- Kylien ja kaupunginosien roolia vahvistettava. Kylät pidettävä Hyvinkäällä elinvoimaisina. Ei lakkauteta terveitä kyläkouluja.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit, hyvinkää, perussuomalaiset

Vaalit lähestyvät

Maanantai 20.2.2017 klo 8:50

Kohtuutta kustannuksiin

- Veroprosentti ja asumiskulut ennallaan kustannuksia järkeistämällä

- Konsultit, ulkoistus ja raskas hallinto pois

- Suositaan paikallisia yrityksiä kaupungin hankinnoissa

 

Hyvinkääläisten ääni kuuluviin

- Lisää vuorovaikutusta kuntalaisten ja kaupungin välille

- Hyvinkää yrittäjämyönteisemmäksi

 

Palvelut hyvinkääläisiä varten

- Koulut ja päiväkodit, kaupat ja kirjastot kaikkien lähellä

- Hyvinkään joukkoliikenne toimivaksi

- Kaupungin tehtävä tarjota kohtuuhintaista vuokra-asumista

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #hyvinkää#vaalit2017

Kyläkoulujen kimpussa

Lauantai 3.12.2016 klo 9:07

Kyläkoulut vetävät lapsiperheitä ja samalla veronmaksajia paikkakunnalle, jolloin ikääntymiskierre saadaan oikaistua.
Vireä lähikoulu kohottaa asukkaiden aineellista ja henkistä elinvoimaisuutta. Lähikoulu on vetovoimatekijä, kun kylille halutaan uusia asukkaita. Sopivan pieni koulu kasvattaa itsetunnoltaan eheitä ja taidoiltaan luovia kansalaisia turvaamaan suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuutta.
Kyläkoulun kustannuksia ei voida sälyttää yksinomaan opetuksesta aiheutuviksi, sillä koulu palvelee kaikkia kyläläisiä. Pitkät koulumatkat rasittavat ja voivat uhata lasten terveyttä.
Koulutuksen taloudesta kertovat tilastot osoittavat jo, että säästöjä ei ole syntynyt kouluja lopettamalla.
Erityisopetusta on ollut pakko lisätä, oppilashuollon menot ovat räjähtäneet käsiin; myöskään
koulumatkojen kustannusten nousulla ei näy olevan loppua.

Nyt on kaupungin virkamiesten jätettävä eheät ja vireät kylät rauhaan

T. Timo Riskilä ( ps)

Kommentoi kirjoitusta.

Asunnottomien tilanne

Tiistai 1.11.2016 klo 9:20

Suomessa on virallisten arvioiden mukaan asunnottomia on 7000-8000 henkilöä. Hyvinkäällä 70-300 laskutavasta riippuen. Tarkkaa lukua on mahdoton sanoa, koska moni asunnoton majailee väliaikaisesti tuttujen ja sukulaisten luona. Asunnottomien omat keinot tilanteen ratkaisemiseen eivät riitä, sillä he ovat monesti velkakierteessä ja työttömiä.

Hyvinkäällä asunnottomuus on myös merkittävä ongelma. Pieniä kohtuuhintaisia asuntoja on liian vähän ja akuutisti asuntoa tarvitseville asuntoja ei ole senkään vertaa.

Hyvinkäälle tarvitaan sen vuoksi asiakaslähtöisiä ja joustavia ratkaisuja asunnottomuuden vähentämiseksi ja ihmisten syrjäytymisen torjumiseksi. Kyse on kaikkein huonoimmassa asemassa olevista hyvinkääläisistä, jotka tarvitsevat tukea. Heitä on autettava.

Ympäristöministeriön toimintaohjelmassa asunnottomien ongelma on ymmärretty: vuosien 2016-2019 aikana on tarkoitus rakentaa enemmän kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ja tehdä asuntotarjonnasta entistä monipuolisempi. Asunnottomille kohdennetaan 3 500 asuntoa ja sen lisäksi tuetaan erilaisia rakennus- ja kokeiluhankkeita.

Syy on puhtaasti taloudellinen: asunnottomuuden ratkaiseminen säästää selvitysten mukaan vuodessa 15 000 euroa per asiakas siihen verrattuna, että asunnottomuuteen ei puututa.

Hyvinkään on tartuttava ohjelmassa tarjottuun mahdollisuuteen. Tarvitsemme ohjelman mukaista asuntotarjontaa, mutta tarvitsemme myös muita asiakaslähtöisiä vaihtoehtoja ihmisten erilaisia elämäntilanteita varten.

Hyvinkäällä voidaan tukea akuutissa asunnontarpeessa olevia, mikäli siihen on riittävästi poliittista tahtoa.

Yksi vaihtoehtoinen asumismuoto on konttimajoitus. Saatujen laskelmien mukaan yhden konttikodin (14,3 m2) tuotantokustannus olisi varustustasosta ja tuotantomäärästä riippuen 30 000- 40 000 euron välillä ja vuokrataso olisi investoinnin, käyttöiän sekä ylläpidon kustannusten perusteella 250-300 / kuukausi. Normaaliin asuntotuotantoon verrattuna kustannussäästöä syntyisi selvästi.

Esimerkiksi 50 asunnon yksikön kustannus olisi l 500 000 . Vastaavan

yksikön rakentaminen normi talona on kustannuksiltaan 3 000 000-4000 000 . Osittain yhteiskäytössä olevan kanttiasumisen kustannustaso saadaan laskettua vieläkin alhaisemmaksi, noin 15000 euroon per asunto. Varustetaso olisi vähäisempi, mutta asumisen pääasiallinen tarkoitus eli kodin tarjoaminen asunnottomille toteutuisi valtakunnallisessa ohjelmassa esitetyllä tavalla.

Hyvinkäällä on useita tontteja joissa tämän kaltainen rakentaminen voitaisiin toteuttaa. Niillä on jo

kunnallistekniikka tai se niihin tullaan rakentamaan tulevaisuudessa. Jos konttiasuntoja rakennettaisiin 600m2 tontille 3 tai 4 kerroksisina moduleina, olisi asuntoja (15 m2) käytössä kaikkiaan 22 / kerros.

Tällöin yhden modulin hinta olisi noin 990.000 - 1.320.000 (66 - 88 asuntoa).

Esitämme, että kaupunginhallitus selvittää mahdollisuudet kokeilla MALsopimuksen puitteissa ja yhteistyössä valtion kanssa konttimajoitusta Hyvinkään asunnottomille samalla kun testataan "pienet tuvat" -mallia vaikeimman asunnottomuusryhmän ratkaisuna.

Timo Riskilä ( ps )

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvinkää, asunnottomuus, perussuomalaiset

Ei kelvannut muille puolueille

Maanantai 19.9.2016 klo 17:52

Hyvinkään kaupunginvaltuusto
20.06.2016


Valtuustoaloite Hyvinkään kaupungin hallintosäännön 6 §:n lisämomentista.

Taustaa
Kuntavaalien jälkeen alkaa poliittisten puolueiden kesken luottamushen-kilöpaikkojen jako ja niihin henkilöiden nimeäminen. Menettelyn muoto-määräyksiä ei ole laissa säädetty ja käytännöt kunnittain vaihtelevat.
Joissakin kunnissa prosessia on pyritty nopeuttamaan ja selkeyttämään siten, että vaalien jälkeen kunnanhallitus nimeää paikkojakotoimikunnan, johon vaa-leissa valtuutettuja saaneet puolueet nimeävät jäsenensä.

Uudessa kuntalaissa sen 30 §:ssä sanotaan "Kunnanhallitus ja valtuuston päätöksen nojalla muukin toimielin voi asettaa toimikunnan määrätyn tehtä-vän hoitamista varten."

Ainakin Kirkkonummella hallintosääntöön on tehty asiaa koskeva muutos.

Kaupunginhallituksen nimeämän luottamushenkilötoimikunnan tehtävänä olisi valmistella poliittisten ryhmien kesken valtuustokautta koskevia luottamushen-kilövalintoja sovittua pisteytysjärjestelmää käyttäen.

Toimikunnan puheenjohtajaksi ja sihteeriksi nimettäisiin suostumuksen perus-teella poliittisesti sitoutumattomat henkilöt ellei selvityksen perusteella menet-telyn esteeksi ilmene jotain juridista- tai painavaa käytännön perustetta.

Kun paikkojen jakoperusteet ja jakaminen olisi toimikunnan tehtävänä niin se nopeuttaisi ja selkeyttäisi valintaprosesseja. Valmistelun aikana voitaisiin ny-kyistä helpommin myös selvittää ns.vaalikelpoisuusasiat, ettei niihin tarvitse puuttua enää siinä vaiheessa kun valtuusto nimeää lautakuntia ja muita luot-tamuspaikkoja.

Hyvinkään nykyiseen halintosääntöön sen 6 §:n kohtaan 37 pitäisi tehdä asiaa koskeva lisäys. Em. kohdassa säädetään, että kaupunginhallitus päät-tää toimikunnan asettamisesta, jos toimikuntaan kuuluu luottamus-henkilöistä nimettyjä jäseniä. Lisäyksenä kirjattaisiin kaupunginhallitusta velvoittavana, että kuntavaalien jälkeen sen on nimettävä kyseisen lainen toimikunta olkoon sen virallinen nimi mikä tahansa.


Hyvinkään kaupunginvaltuusto
20.06.2016

Valtuustoaloite lisäyksestä Hyvinkään Kaupungin Hallintosääntöön

Kommentoi kirjoitusta.

Mä niin mieleni pahoitin ?

Sunnuntai 14.8.2016 klo 7:00

On se mielenkiintoista. Kun kerrot faktaa, niin se on valhetta. Näin ainakin, jos saamani palauteen pohjalta ajatellaan. Hyvinkään vasemmistovihreät ovat oikein tykästyneet haukkumaan minua 😀 totuus satuttaa. Tulen jatkamaan samalla linjalla. Ei minua noin hiljaiseksi saa.

Demareiden Orre on sen verran mielenkiintoinen yksilö. Epäilen, että paikallisen demariryhmän silmät pyörii hedelmäpelin lailla, kunhan julkistan heidän ehdokkaansa sähköposteja. Kaikki eivät käy satasella, eikä kolmellakympillä.

Kommentoi kirjoitusta.

Nuoret ja päihteet

Torstai 4.8.2016 klo 20:22

Olen viimeisen vuoden aikana käynyt useaan otteeseen kuuntelemassa ja keskustelemassa nuorien kanssa, jotka elävät syrjäytyneenä tai syrjäytymisvaarassa. Yksinäisyys, päihteet, työttömyys ja se, että nuoret kokevat, että heitä ei enää kuunnella on mielestäni yksi suurimmista murheista.
Meillä ei ole varaa menettää yhtään nuorta, joten toivon nykyisen hallituksen ottavan vakavissaan tehtäväkseen parantaa nuorten asemaa tässä kilpailuyhteiskunnassa.
Meillä on varaa työntää miljardeja Kreikkaan ja EU:n pohjattomaan kitaan, mutta vaarana on, että unohdamme hätää kärsivät nuoret.
Sosiaalisessa mediassa isät ja äidit kirjoittelevat huolissaan ilmiöstä mihin he lastensa kanssa törmäävät päivittäin. Ruiskuja, neuloja ja muita huumeiden käyttövälineitä, jopa lasten leikkialueilla.
Nuorten alkoholinkäyttö on vähentynyt, mutta tyytyväisyyteen ei ole mitään syytä, sillä se ei kerro totuutta. Nykyään päihdeklinikoiden asiakkaista yli puolet tulevat sinne huumeiden takia.
Kaikissa tutkimuksissa nuorten alkoholin käyttö on siis laskussa, mutta huumeiden käyttö yleistyy. Varsinkin kannabis on Hyvinkään nuorten keskuudessa noussut. Kannabista ja muita huumeita saa jopa helpommalla kuin alkoholia. Kannabis on petollinen päihde, koska vaikutukset aluksi ovat varsin positiivisia ja näin ollen ainetta ei pidetä vaarallisena. Aluksi rento fiilis ja ei tule ”kankkusta”, kuten alkoholista. Kannabiksen haitat ilmenevät pitempiaikaisessa käytössä.
Klinikoille ja hoitopaikkoihin hakeutuu aina vaan nuorempia 15-17 vuotiaat ovat ihan nykypäivää. Pika- gallupin mukaan Hyvinkäällä on runsaasti kannabista ja ”subua”, joka kertoo sen tosiasian, että emme asu enää lintukodossa.
Hyvinkäällä on alle 50 000 asukasta, joten jokainen voi suhteuttaa oman kaupunkinsa väkimäärään seuraavat tilastot:
Hyvinkään A-klinikan tilastojen mukaan v. 2012 neula- ja ruiskupalautuksia oli 12 917kpl, v. 2013 , 28 404 kpl, v. 2014 , neulan- ja ruiskunpalautuksia 42 995 kpl, v 2015 kesäkuuhun mennessä 27 500 ja ylitimme vuoden vaihtuessa 50 000 kpl
Varsinainen pommi kytee -2000 luvun alussa syntyneiden keskuudessa. Suuri huoli tässä sukupolvessa on nuorten tyttöjen huumeiden käyttäjien joukko, joka kasvaa koko ajan.
Nyt on meidän perussuomalaisten on lunastettava lupaus, pidetään Suomalaisista nuorista huolta

Timo Riskilä

1 kommentti .

Vanhemmat kirjoitukset »