Facebook

Yhteystiedot

riskilatimo@gmail.com

Uutiset

23.4.2014KotisivutLue lisää »21.5.2013ValtuustoaloiteLue lisää »10.12.2015Ranska teki historiaaLue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:132676 kpl

Kyläpolitiikkaa laidasta laitaan

Nuoret ja päihteet

Torstai 4.8.2016 klo 20:22


Olen viimeisen vuoden aikana käynyt useaan otteeseen kuuntelemassa ja keskustelemassa nuorien kanssa, jotka elävät syrjäytyneenä tai syrjäytymisvaarassa. Yksinäisyys, päihteet, työttömyys ja se, että nuoret kokevat, että heitä ei enää kuunnella on mielestäni yksi suurimmista murheista.
Meillä ei ole varaa menettää yhtään nuorta, joten toivon nykyisen hallituksen ottavan vakavissaan tehtäväkseen parantaa nuorten asemaa tässä kilpailuyhteiskunnassa.
Meillä on varaa työntää miljardeja Kreikkaan ja EU:n pohjattomaan kitaan, mutta vaarana on, että unohdamme hätää kärsivät nuoret.
Sosiaalisessa mediassa isät ja äidit kirjoittelevat huolissaan ilmiöstä mihin he lastensa kanssa törmäävät päivittäin. Ruiskuja, neuloja ja muita huumeiden käyttövälineitä, jopa lasten leikkialueilla.
Nuorten alkoholinkäyttö on vähentynyt, mutta tyytyväisyyteen ei ole mitään syytä, sillä se ei kerro totuutta. Nykyään päihdeklinikoiden asiakkaista yli puolet tulevat sinne huumeiden takia.
Kaikissa tutkimuksissa nuorten alkoholin käyttö on siis laskussa, mutta huumeiden käyttö yleistyy. Varsinkin kannabis on Hyvinkään nuorten keskuudessa noussut. Kannabista ja muita huumeita saa jopa helpommalla kuin alkoholia. Kannabis on petollinen päihde, koska vaikutukset aluksi ovat varsin positiivisia ja näin ollen ainetta ei pidetä vaarallisena. Aluksi rento fiilis ja ei tule ”kankkusta”, kuten alkoholista. Kannabiksen haitat ilmenevät pitempiaikaisessa käytössä.
Klinikoille ja hoitopaikkoihin hakeutuu aina vaan nuorempia 15-17 vuotiaat ovat ihan nykypäivää. Pika- gallupin mukaan Hyvinkäällä on runsaasti kannabista ja ”subua”, joka kertoo sen tosiasian, että emme asu enää lintukodossa.
Hyvinkäällä on alle 50 000 asukasta, joten jokainen voi suhteuttaa oman kaupunkinsa väkimäärään seuraavat tilastot:
Hyvinkään A-klinikan tilastojen mukaan v. 2012 neula- ja ruiskupalautuksia oli 12 917kpl, v. 2013 , 28 404 kpl, v. 2014 , neulan- ja ruiskunpalautuksia 42 995 kpl, v 2015 kesäkuuhun mennessä 27 500 ja ylitimme vuoden vaihtuessa 50 000 kpl
Varsinainen pommi kytee -2000 luvun alussa syntyneiden keskuudessa. Suuri huoli tässä sukupolvessa on nuorten tyttöjen huumeiden käyttäjien joukko, joka kasvaa koko ajan.
Nyt on meidän perussuomalaisten on lunastettava lupaus, pidetään Suomalaisista nuorista huolta

Timo Riskilä


Kommentit

15.12.2016 14:54  Joona

Tiedän kuka myy


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini