Facebook

Yhteystiedot

riskilatimo@gmail.com

Uutiset

23.4.2014KotisivutLue lisää »21.5.2013ValtuustoaloiteLue lisää »10.12.2015Ranska teki historiaaLue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:228264 kpl

Kyläpolitiikkaa laidasta laitaan

Loma politiikasta ?

Perjantai 13.7.2018 klo 7:57

Tervehdys lukijoille

Pidän politiikasta lomaa syyskuuhun asti. Syyskuussa avaan uusia suuntia koko poliittisen urani kannalta. Oikein hyvää kesää teille.

T. Timppa

1 kommentti . Avainsanat: perussuomalaiset. timo riskilä

Maakuntavaalit

Perjantai 23.2.2018 klo 8:57

Olen juuri päättänyt olla käytettävissä maakuntavaaliehdokkaana ( jos vaalit toteutuu). Lopullisen päätöksen tekee Perussuomalaisten Uudenmaan piiri. Vaalit vievät paljon energiaa, joten tarvitsen myös toimivan työryhmän. Stadin ja Uudenmaan frendit huomio :) saa ilmottautua

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit, perussuomalaiset, timo riskilä

Uudenmaan Piiri

Tiistai 7.11.2017 klo 8:05

Perussuomalaisten Uudenmaan piiri pitää syyskokouksen 19.11.2017. Olen käytettävissä puheenjohtajaksi. Olen toiminut piirissä varapuheenjohtajistossa, kuten myös vaalipäällikkönä, joten oletan tuntevani yhdistysten vahvuudet ja heikkoudet. Kehittäisin myös yli piirirajojen tapahtuvaa yhteistyötä. " Tehdään yhdessä". Tavataan Nurmijärvellä.

1 kommentti . Avainsanat: Perussuomalaiset, Uudenmaan piiri

Kohti vaaleja

Maanantai 13.3.2017 klo 8:57

Tervehdys lukijani

Vaaliteemani kaikille luettavaksi:

- Emme hyväksy laittomasti maassa oleskelemista, saati näiden
henkilöiden terveyden- ja sosiaalihuollon ja muiden palve-
luiden lisäämistä ja laajentamista. Myös turvapaikanhaki-
joiden oikeutta erilaisiin kuntatason palveluihin, kuten kuljetuk-
siin ja harrastuksiin, tulee tarkastella uudelleen.
Hyvinvointiyhteiskunta ei saa toimia maahanmuuton vetote-
kijänä, ja priorisoinnin on aina edistettävä suomalaisten perus- ja
ihmisoikeuksien mukaisia palveluja ja hoitoja. Maahanmuuton
kiihdyttämä hyvinvointijärjestelmien jakautuminen on saatava
kuriin.

- Kirjastopalvelut on pidettävä maksuttomina ja riittävän laajoina. Kirjastojen tietoyhteiskuntapalveluja on kehitettävä etenkin ikääntyville kaupunkilaisille, joilla ei ole omia tietoliikenneyhteyksiä.

-Mielestäni asuntotuotannossa tulee ensisijaisesti huomioida pienituloiset, mutta valtiomme ulkopuolelta heitä ei pidä tuoda lisää. Omat asiat ensin, niissäkin kun riittää tekemistä.

- Päihteiden käytön ennaltaehkäisy on ensiarvoisen tärkeää. Keskeinen väline on Hyvinkään oma päihde- ja huumestrategia, johon viranomaiset ja vanhemmat sitoutuvat. Päihdehuollossa tulee kehittää ja ottaa käyttöön matalan kynnyksen tuki- ja hoitopalveluita. Päihderiippuvaisten ja huumeriippuvaisten hoidon määrää on lisättävä ja hoitoon pääsyä nopeutettava.

- Järkevää kunnallista asuntotuotantoa on tuettava enemmän. Kaavoittamisen täytyy mahdollistaa erilaisten asuntojen rakentaminen kasvukeskuksiin ja lähialueille. Haja-asutusalueille rakentamisen pitää olla vaivatonta ja palvella alueiden ja asukkaiden etua.
Etenkin pääkaupunkiseudulla on huutava pula kohtuuhin-
taisista asunnoista, ja tällä on vaikutusta myös työmarkkinoiden toimintaan.

- Milloin rahankäyttöä väistämättä joudutaan kiristämään, katson, että palveluita on uskallettava rohkeasti priorisoida. Kaupungin häpeäpilkkuja ovat yhtä lailla homekoulut kuin leipäjonotkin. Asunnottomuuden torjuntaan on löydettävä uusia keinoja.

- Vanhusten kotihoidon rerurssien ja kotihoitajien ajankäytön allokointi.

- Hyvinkää on pyrkinyt saamaan maineen lapsiystävällisenä ja turvallisena kaupunkina. Nämä lupaukset on lunastettava myös ensi vaalikaudella. Lasten päivähoidon osalta kysyntään tulee vastata riittävästi ja suunnitelmallisesti. Lasten ja lapsiperheiden etu on oltava ensisijalla päätöksenteossa.

- Hyvinkään kaupungin palveluiden ja hankintojen tulee työllistää ensisijaisesti paikallisia yrityksiä ja työntekijöitä

- Lasten ja nuorten pahoinvointiin on tartuttava jämäkämmin. Ennaltaehkäisevään sosiaalityöhön on panostettava tekevillä käsillä. Nuorten syrjäytyminen on ehkäistävä. Nuorissa on tulevaisuus.

- Kylien ja kaupunginosien roolia vahvistettava. Kylät pidettävä Hyvinkäällä elinvoimaisina. Ei lakkauteta terveitä kyläkouluja.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit, hyvinkää, perussuomalaiset

Asunnottomien tilanne

Tiistai 1.11.2016 klo 9:20

Suomessa on virallisten arvioiden mukaan asunnottomia on 7000-8000 henkilöä. Hyvinkäällä 70-300 laskutavasta riippuen. Tarkkaa lukua on mahdoton sanoa, koska moni asunnoton majailee väliaikaisesti tuttujen ja sukulaisten luona. Asunnottomien omat keinot tilanteen ratkaisemiseen eivät riitä, sillä he ovat monesti velkakierteessä ja työttömiä.

Hyvinkäällä asunnottomuus on myös merkittävä ongelma. Pieniä kohtuuhintaisia asuntoja on liian vähän ja akuutisti asuntoa tarvitseville asuntoja ei ole senkään vertaa.

Hyvinkäälle tarvitaan sen vuoksi asiakaslähtöisiä ja joustavia ratkaisuja asunnottomuuden vähentämiseksi ja ihmisten syrjäytymisen torjumiseksi. Kyse on kaikkein huonoimmassa asemassa olevista hyvinkääläisistä, jotka tarvitsevat tukea. Heitä on autettava.

Ympäristöministeriön toimintaohjelmassa asunnottomien ongelma on ymmärretty: vuosien 2016-2019 aikana on tarkoitus rakentaa enemmän kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ja tehdä asuntotarjonnasta entistä monipuolisempi. Asunnottomille kohdennetaan 3 500 asuntoa ja sen lisäksi tuetaan erilaisia rakennus- ja kokeiluhankkeita.

Syy on puhtaasti taloudellinen: asunnottomuuden ratkaiseminen säästää selvitysten mukaan vuodessa 15 000 euroa per asiakas siihen verrattuna, että asunnottomuuteen ei puututa.

Hyvinkään on tartuttava ohjelmassa tarjottuun mahdollisuuteen. Tarvitsemme ohjelman mukaista asuntotarjontaa, mutta tarvitsemme myös muita asiakaslähtöisiä vaihtoehtoja ihmisten erilaisia elämäntilanteita varten.

Hyvinkäällä voidaan tukea akuutissa asunnontarpeessa olevia, mikäli siihen on riittävästi poliittista tahtoa.

Yksi vaihtoehtoinen asumismuoto on konttimajoitus. Saatujen laskelmien mukaan yhden konttikodin (14,3 m2) tuotantokustannus olisi varustustasosta ja tuotantomäärästä riippuen 30 000- 40 000 euron välillä ja vuokrataso olisi investoinnin, käyttöiän sekä ylläpidon kustannusten perusteella 250-300 / kuukausi. Normaaliin asuntotuotantoon verrattuna kustannussäästöä syntyisi selvästi.

Esimerkiksi 50 asunnon yksikön kustannus olisi l 500 000 . Vastaavan

yksikön rakentaminen normi talona on kustannuksiltaan 3 000 000-4000 000 . Osittain yhteiskäytössä olevan kanttiasumisen kustannustaso saadaan laskettua vieläkin alhaisemmaksi, noin 15000 euroon per asunto. Varustetaso olisi vähäisempi, mutta asumisen pääasiallinen tarkoitus eli kodin tarjoaminen asunnottomille toteutuisi valtakunnallisessa ohjelmassa esitetyllä tavalla.

Hyvinkäällä on useita tontteja joissa tämän kaltainen rakentaminen voitaisiin toteuttaa. Niillä on jo

kunnallistekniikka tai se niihin tullaan rakentamaan tulevaisuudessa. Jos konttiasuntoja rakennettaisiin 600m2 tontille 3 tai 4 kerroksisina moduleina, olisi asuntoja (15 m2) käytössä kaikkiaan 22 / kerros.

Tällöin yhden modulin hinta olisi noin 990.000 - 1.320.000 (66 - 88 asuntoa).

Esitämme, että kaupunginhallitus selvittää mahdollisuudet kokeilla MALsopimuksen puitteissa ja yhteistyössä valtion kanssa konttimajoitusta Hyvinkään asunnottomille samalla kun testataan "pienet tuvat" -mallia vaikeimman asunnottomuusryhmän ratkaisuna.

Timo Riskilä ( ps )

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvinkää, asunnottomuus, perussuomalaiset

Oppii se vanha koirakin

Keskiviikko 29.7.2015 klo 7:48

Oppii se vanha koirakin

 

Kasvojen pesua demareilta? Viimeiset kahdeksan vuotta nämä vanhat puolueet ovat ajaneet Suomen ja suomalaiset siihen tilanteeseen, mitä jokainen suomalainen pelkää. Rahat on loppu. EU:n suunnaton kita on ollut ammollaan ja sinne ovat hävinneet ne miljardit, joita ei koskaan tule takaisin. Tätä kuplaa yrittävät demarit etunenässä häivyttää.

On toki hienoa, että nämä upeat ihmiset demareiden takana luottavat nyt perussuomalaisiin. Onhan meidän pakko saada Suomi takaisin kukoistukseen kolmessa kuukaudessa, kun teillä meni sen tuhoamiseen monia vuosia. Itse pidän heidän kirjoituksiaan lähinnä populismina, mutta on asiassa se hieno puolikin, että vanha koira oppii näköjään uusia temppuja. On siis totta herra Kukkola, että meistä perussuomalaisista jokainen haluaisi myös lisää rahaa TE-keskukselle, mutta mistä sen taiot? Lisää velkaa huutaa vasemmisto, mutta….

Vasen laita rytisee, että oikea on ihmeissään. Pakolaiskeskus Hyvinkäälle? Tämähän se on meidän hyvinkääläisten pelastus? Syksy tuo taas kunnanvaltuutetuille eteen leikkauslistat, joissa he joutuvat päättämään useiden miljoonien leikkauksista ja jokainen tietää mitä se tarkoittaa. Nuoret ja vanhukset kärsivät. Perussuomalaiset tekivät valtuustoaloitteen pakolaisten vastaanottamisen keskeyttämiseksi taloudellisiin syihin nojaten ja silloin te arvon demarit olitte yhtenä puolueena kertomassa meille sen tosiasian, että mitä te maahanmuuttokriittiset valitatte, ” sillä tienataan”. Onko näin tapahtunut? Siitähän ei meille kerrota, koska kaikista pyynnöistä huolimatta, sitä ei ole meille kerrota, koska se on salaisuutta, josta ei kuntalaisille saa kertoa. Nyt siis on mahdollisuus tienata oikein kunnolla ja näin odotankin, että valtuutettujen ei tarvitse syksyllä perskannikat puuduksissa miettiä leikkauslistojaan. Otetaan miljoonat sieltä mistä sen saa, onhan se meidän kaikkien hyvinkääläisten etu?

 

Timo Riskilä (ps)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvinkää, demarit, perussuomalaiset

Hyvinkää- Hanko

Maanantai 4.5.2015 klo 4:35

 Uudenmaan Perussuomalaiset ajavat seuraavalla eduskuntakaudella Hanko-Hyvinkää -radan sähköistämistä. Nykyaikaistamalla rataosuus mahdollistetaan rantaradan ja pääradan välinen henkilö- ja tavaraliikenne tehokkaaksi ja toimivaksi poikittaisliikenteeksi. Uusittavan rataosuuden vaikutusalueen välittömässä läheisyydessä asuu tällä hetkellä noin 100 000 ihmistä ja sijaitsee satoja yrityksiä. Muuttoliikenne radan vaikutusalueelle kasvaa jatkuvasti. Uudenmaan perussuomalaiset kannattavat kaavoittamista ja rakentamista jo olemassa olevan radan läheisyyteen. Radan sähköistäminen avaa myös alueen kunnille uusia mahdollisuuksia elinkeinoelämän ja kaavoituksen tehostamiseksi.

 Uudeltamaalta puuttuu tällä hetkellä kokonaan poikittaisrataliikenne, mikä vaikeuttaa merkittävästi työssäkäyntiä alueelta sekä yritysten toimintaa. Sähköistetty rata helpottaisi pääkaupunkiseudun ruuhkia työmatkaliikenteessä ja edistäisi yritysten tavaraliikenteen sujuvuutta.  Nykyaikaistettu rataosuus tarjoaa mahdollisuuden huomattavasti suurempaan asukastiheyteen sekä yritysten kasvupotentiaaliin tavarakuljetuksen nopeutuessa ja volyymien kasvaessa. Laitetaan pyörät pyörimään raiteita pitkin.

Kari Paunonen Espoon PS hallituksen jäsen

Timo Riskilä Hyvinkään PS puheenjohtaja

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvinkää, perussuomalaiset, rata, sähkö

Hiljaisuus rikkoutui!

Perjantai 21.6.2013 klo 14:04 - Timo Riskilä Pj

Perussuomalaiset jälleen arvostelun kohteina. Vihreiden aina niin "iloinen" Aki Korpela väittää kirjoituksessaan (AP 21.6.2013), että Perussuomalaisten Timo Karhunen sekoittaa pakolaiset ja maahanmuuttajat. Jälleen kerran vihreiden edustajilla on lukemisen ymmärtämisessä vaikeuksia. Toivon vihreiden arvojen puolesta, että koko heidän valtuustoryhmänsä lukee uudestaan Perussuomalaisten valtuustoaloitteen. Voin toki toimittaa sen heille ihan paperiversiona, mutta itse en kannata liiallista paperin tuhlaamista.

Koska mainitsin jo edellisessä kappaleessa vihreät arvot, niin voin vain todeta, että heidän ideologi on hävinnyt johonkin Ridasjärven takamaihin. Hiljaisuudessaan koko valtuustoryhmä kannattelee Kokoomuksen ajamaa linjaa " köyhät kyykkyy".

Moottorien pauhu, lentokoneiden pakokaasut, liikenne jne. Vihreät loistavat poissaolollaan. Ainoa asia, minkä olen heidän kommenteinaan lukenut, on Perussuomalaisten osallistuminen valtuustoseminaariin. Vihreiden arvot= Pop, rock&kok

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perussuomalaiset, Hyvinkää, Aamuposti